HomeNewsNew Zealand News

නවසීලන්ත Residence Visa අයදුම්පත් සහ සැකසීමේ ප්‍රමාදයන්…

නවසීලන්ත Residence Visa අයදුම්පත් සහ සැකසීමේ ප්‍රමාදයන්…

කඩයිම් ලකුණු වෙනස් කිරීමත් සමඟ 2022 දී නිපුණතා සහිත සංක්‍රමණික අයදුම්පත් වාර්තාගත වැඩිවීමක් දක්නට ලැබී තිබෙන අතර Immigration New Zealand අයදුම්පත් සැකසීමේ ප්‍රමාදයන්ට ද මුහුණ දී තිබෙනවා.

හිටපු අගමැතිනියගේ අලුත්ම රැකියාව හෙළිකරයි
වෙලින්ටන් නේවාසිකාගාරයක ඇති වූ ගින්නකින් ජීවිත හානි රැසක්…
පැසිෆික් සාගරයේ 7.1 ක ප්‍රභල භූකම්පනයක්, නවසීලන්තයට සුනාමි අවධානමක් නැහැ.

2022 නොවැම්බරයේදී, නිපුණතා සංක්‍රමණික කාණ්ඩය (Skilled Migrant category – SMC) නැවත විවෘත කරන ලද අතර, ගොඩනැගුනු ඉල්ලුම සහ කඩයිම් ලකුණු 160 සිට 180 දක්වා යාමට පෙර ඇති සීමිත කාලය හේතුවෙන් ඉල්ලුම්පත්‍රවල අධික තදබදයක් ඇති විය.
කෙසේ වෙතත්, ලකුණු 180 දක්වා ළඟා වීමට අපහසුය, සහ බොහෝ අවස්ථාවලදී, ප්‍රමාණවත් ප්‍රසාද ලකුණු ලබා ගැනීමට අයදුම්කරුවන්ට ඕක්ලන්ඩ් වලින් පිටත රැකියාවක් අවශ්‍ය වේ. Immigration New Zealand වෙබ් අඩවිය වාර්තා කරන්නේ SMC නේවාසික අයදුම්පත් සඳහා කාල රාමු සැකසීමට වසර 3 සිට 4 දක්වා කාලයක් ගත වන නමුත් මධ්‍ය වැටුප් මෙන් දෙගුණයක් උපයන(double the median wage) අය සඳහා ප්‍රමුඛතා අයදුම්පත් හෝ ඔවුන්ගේ රැකියා පිරිනැමීම සඳහා ලකුණු ලබා ගැනීමට වෘත්තීය ලියාපදිංචිය අවශ්‍ය වන අය (occupational registration) සඳහා සති දෙකක් පමණ කාලයක් තුළ ක්‍රියාවට නංවනු ලැබන බවයි.

නිපුණතා සංක්‍රමණික (Skilled Migrant category – SMC) අයදුම්පත් කළමනාකරණය කිරීම සඳහා පිළිගත් බලපත්‍රලාභී ආගමන උපදේශකයෙකු සම්බන්ධ කර ගැනීම වැදගත් වන්නේ ඔවුන් විශ්වාසදායක ආගමන උපදෙස් සහ නිරන්තර යාවත්කාලීන කිරීම් සපයන බැවිනි. 2021 නේවාසික වීසා ඉල්ලුම්පත්‍ර වලින් 80%කට ආසන්න ප්‍රමාණයක් දැන් අනුමත කර ඇත, නමුත් ඉතිරි 20% සෞඛ්‍ය හෝ චරිත ගැටලු, ආරක්‍ෂක පරීක්‍ෂණ, අයදුම්කරුගෙන් තවත් ලියකියවිලි බලා සිටීම හෝ සීමිත මානව සම්පත් වැනි විවිධ හේතු නිසා ප්‍රමාද වීම විය හැක. අයදුම්පත් සැකසීමට NZ ආගමන. සැකසීමේ ප්‍රමාදයන් වළක්වා ගැනීම සඳහා, ලේඛන නිවැරදිව ලබා ගැනීම සහ 100% නිවැරදි වීසා අයදුම්පතක් ඉදිරිපත් කිරීම අත්‍යවශ්‍ය වේ.

Record Surge of Skilled Migrant Applications in 2022 as Passmark Shifts – Immigration New Zealand Facing Processing Delays

In November 2022, the Skilled Migrant category (SMC) reopened, and there was a rush of applications due to built-up demand and the limited window before the passmark moved from 160 points to 180. However, it is difficult to reach 180 points, and in most cases, people need a job offer outside of Auckland to get enough bonus points. The Immigration New Zealand website reports that processing time frames for SMC residence applications are taking 3 to 4 years, but priority applications for those earning double the median wage or requiring occupational registration to claim points for their job offer are processed within about two weeks.

It is important to engage a reputable Licensed Immigration Adviser to manage a SMC application, as they provide reliable immigration advice and regular updates. Almost 80% of the 2021 Resident Visa applications have now been approved, but the remaining 20% may be waiting due to various reasons, such as health or character issues, security checks, waiting on more documents from the applicant, or limited human resources at Immigration NZ to process the applications. To avoid processing delays, it is essential to get the documents right and lodge a visa application that is 100% correct.

Share this:
error: Content is protected !!